майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » ВИДЕО Ромите във Войводиново изчезнаха, кучешки лай посрещна Каракачанов
Важно Посоки Регион

ВИДЕО Ромите във Войводиново изчезнаха, кучешки лай посрещна Каракачанов

Галина ГЕОРГИЕВА

Кучешки лай и празни къщи посрещнаха министъра на отбраната Красимир Каракачанов в ромската махала във Войводиново. Полицейското присъствие там е засилено, след побоя от двама роми на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили Валентин Димов на Богоявление.

Всички хора, които живеят в незаконни постройки, се бяха изнесли. Гледката , на която се натъкна Каракачанов, е обичайна за гетото – разхвърлени легени, матраци, детски колички, колелета, строителни отпадъци, торбички. На една от постройките отдалеч се виждаше табела от автобус с надпис „11,30 Кърджали- Пловдив“, а на друга се вееше несъбрано пране. Наоколо обикаляха кучета и лаеха неканените гости.

„ Виждате кокошарник до кокошарник. Имат си местно енерго, от онази сграда там си разпределят тока за цялото гето“, обясни Каракачанов, който заедно с кмета на община Марица Димитър Иванов, директора на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и командира на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев обходиха част от незаконните постройки. Министърът дори постоя минута-две пред една от тях и отсече: „Опасна е и от нея трябва да започне събарянето“.

По-рано днес тримата и кметът на Войводиново Димитър Тосев проведиха заседание на извънредния щаб, който бе сформиран в селото по повод побоя на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили Валентин Димов на Богоявление.

Красимир Каракачанов коментира слез заседанието, че общината е установила, че всички сгради в махалата са незаконни и след проверката на място ще бъде издадена заповед за премахването им.

 

“Още днес започват проверки на енергото, пожарната и представители на полицията и общината. Онези постройки, които са опасни за обитаване, ще бъдат събаряни веднага. Всички сгради са незаконни, правят се констативни протоколи, след което влиза заповед на кмета за премахването им. Ооще тези дни негодните за обитаване постройки ще бъдат съборени веднага. Трябва да се действа бързо, за да разбере обществото, че държавата си е на местото, коментира Каракачанов.

Той остана слисан от факта, че на площ от декар и половина живеят 250 души. „От тях само стотина са регистрирани на други адреси в селото, но нито един няма адресна регистрация, където живее. Общината е отделила 18 парцела, на които тези хора да си построят къщи. Тази част от населението в България, смята, че някой трябва да им строи къщи, да ги гледа, храни, дундурка и да им търпи простоитите. Общината е направила много, за да им създаде условия, но общината не може да им строи и жилища. Както те търсят общината, когато правят по една свирия деца, да бъдат така добри, когато общината им е отделила необходимите парцели да заживеят като нормални хора да поемат ангажимента за себе си и семействата си, както го прави всеки един от българските граждани, възмути се военният министър.

„Крайно време е държавата да спре да финансира безразборната циганска раждаемост и трябва да се въведе модел да покровителства и поощрява грамотната раждаемост, категоричен е Каракачанов. По думите му полицията си върши работата, но не може да бъде навсякъде.

„Има една част от обществото, която е тотално изтървана и не желае да се интегрира, не желае да работи и да се съобразява с интересите на другите хора, не уважава живота им, здравето и имота им и прави каквото си иска. Голямата част от циганското население живее в гета незаконно, ползва незаконно ток и си живее по свои закони на дружглата. Човек, който е свикнал така, най-лесната работа е да прави деца, за да има социални помощи. Не малко от тези деца се водят болни от някакво заболяване и получават огромни средства.  Ако живееш при такива условия и не си ходил на училище, не си работил нито ден какво може да ти е в главата, освен да направиш престъпление, да ограбиш пенсионер, да набиеш младеж или да нападнеш полицай или военен. Гетата в България трябва да бъдат премахнати, завърши Красимир Каракачанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

3 Comments

Click here to post a comment
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...