Новини Пловдив Прес » Бизнес » Откриха нов Туристически център до Източната порта
Бизнес Пловдив Туризъм

Откриха нов Туристически център до Източната порта

Нов Туристически информационен център на територията на Стария град, в близост до Източната порта – на ул. „Цанко Лавренов” №11, отвори врати днес. Той беше открит официално от заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков и директора на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.

Намира се на първия етаж в двора на Къщата на реставраторите (първата къща на улицата) и се води четвърти поред Туристически информационен център.

„Радвам се, че откриването на новия ТИЦ- 4 се случва точно в седмицата преди официалното откриване на Европейска столица на културата“, каза заместник-кметът Държиков.

Стратегически избрахме това място, защото то е подстъпът откъм Източната порта, по който успяваме да посрещнем, да „уловим“ голям поток от туристи, които навлизат в Стария град“, обясни Йордан Илиев. По думите му досега тази част не е била достатъчно разработена. Статистиката показва например, че туристите се уморяват и пропускат обект Малката базилика след двучасов пешеходен тур, чието начало започва от другата страна на влизане в Старинен Пловдив. Така тя остава малко изолирана като маршрут. Сега има възможност от новия ТИЦ на Източната порта туристите да бъдат насочвани директно към Малката Базилика, за да минат и през този уникален обект.

В новия ТИЦ посетителите ще могат да закупуват сувенири, пътеводители, луксозни печатни издания и книги за Пловдив, билети за музейни обекти, да получават полезна информация и карти, както и логистика за достъп до всички услуги, които градът предоставя като възможности за туризъм.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!