Новини Пловдив Прес » Посоки » ВИДЕО Мерките в Пловдив за ЕСК като за рисков футболен мач
Пловдив Посоки

ВИДЕО Мерките в Пловдив за ЕСК като за рисков футболен мач

Галина ГЕОРГИЕВА

Изключителни мерки за сигурност предприема полицията в Пловдив от 11 до 13 януари, когато ще бъде откриването на Европеийска столица на културата. На 12 януари ще бъдат обособени 23 контролно-пропускателни пункта, където полицейски служители ще проверяват всички пловдивчани и гости на града, които ще присъстват на официалната церемония от 19 часа на бул. „Цар Борис Трети – Обединител“, където вече се издига 30-метрова кула. Освен полицаи от РДВР – Пловдив ще се включат екипи на жандармерията, специалните сили и специализирани отряди за борба с тероризма.

По данни на община Пловдив на откриването на Европейска столица на културата ще присъстват над 30 хиляди души.„ Съгласно закона няма да се допускат лица в нетрезво състояние, с огнестрелно оръжие или други застрашаващи живота предмети, заяви днес директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

“ Мерките за сигурност ще са като за един рисков футболен мач, но с една или две идеи повече.Няма да се пускат лица с пиротехнически средства. В охраната ще участва и частна охранителна фирма от София, която има отделни отговорности, съгласувани с нашите действия“, каза още той.

Ще има няколко обособени зони, като 4 или 5 ще са за посетителите, отделно за официални гости, за журналистите. Медицински екипи и пожарни коли също ще бъдат разположени в района. Ще има доброволци, които ще насочват гостите къде са зоните за тях. Зоните ще бъдат оградени със заграждения и надписи и хората ще трябва да се съобразяват с това. Със заповед на кмета Иван Тотев е забранено използването на дронове преди и след откриването на ЕСК.“ Сигурно ще има дискомфорт, но всички трябва да се съобразяват с мерките за сигурност и да не пречат на организацията на това мащабното събитие в Пловдив“, призова старши комисар Илков.

Той допълни, че няма смущаващи данни за терористични атаки, но са взети всички необходими мерки да се гарантира сигурността на гражданите. На въпрос ще има ли снайперисти, той отговори: “ Ще има всичко, което е необходимо“.

По отношение на възможностите за паркиране на автомобили – от Община Пловдив са обособени конкретни места, към които водачите ще бъдат насочвани от полицейски служители.
На 12 януари, от 12 часа до края на съпътстващите откриващия спектакъл културни събития, се въвежда следната временна организация на движението:
–  Спира се преминаването на автомобили по цялото протежение на бул. „Цар Борис III Обединител”, от кръстовището с бул. „Христо Ботев” до кръстовището с бел. „Шести септември”;
– От Старинен Пловдив и квартал Капана автомобилет ще излизат през ул. „Фредерик Жулио Кюри” към бул. „Шести септември”;
–   Спира се движението на автомобили по ул. „Патриарх Евтимий”, източно и западно от бул. „Цар Борис III Обединител”;
–   Ограничава се достъпът към бул. „Цар Борис III Обединител” от ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цанко Дюстабанов”;
–  Няма да се допуска паркиране на автомобили по ул. „Иван Вазов” – от кръстовището с ул. Авксентий Велешки” до кръстовището с ул. „Цар Асен”; ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов”; ул. Д-р Г. М. Димитров” – от кръстовището с ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. Крали Марко”; ул. „Крали Марко”.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!