Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Кметът Димитър Иванов: Всички си правят ПР с Войводиново, но ние свършихме работата
Важно Мнения

Кметът Димитър Иванов: Всички си правят ПР с Войводиново, но ние свършихме работата

Димитър Иванов
Кметът на община "Марица" Димитър Иванов

Plovdiv-press.bg

Докато политици от целия спектър – червени, сини, националисти и други си правят пиар на гърба на пострадалия командос и на жителите на Войводиново, ние свършихме реалната работа. Това заяви пред ПловдивПрес кметът на община Марица Димитър Иванов по повод инцидента със снайпериста Валентин Димов, пребит от двама млади цигани.

За три дни се организирахме и започнахме събарянето на незаконните постройки в циганската махала. Поех риск и заповядах да бъдат премахнати 15 обекта, опасни за живеене. Освен това издадохме постановления за още 16, за които след 6 дни влиза в сила изпълнението и за тях също ще издам заповед за събаряне, каза Димитър Иванов.

За да придвижат бързо преписките юристите на общината работили цяла нощ, преглеждали документи, и на сутринта предприели действия по събарянето.

Аз не обичам да говоря празни приказки. Призовавам обаче политиците малко да укротят тона, защото докато ние работим на терен, това което те говорят необмислено в национален ефир, се връща тук като бумеранг и създава напрежение сред местното население, каза Димитър Иванов. Кметът на община Марица обясни, че неговата основна задача от години е да реши по мирен начин тези проблеми, а не да създава напрежение.

Ако някой иска да свърши реална работа по въпроса, нека да вземе пример от община Марица. Ние ще сме първите, които ще се справят, разбира се със съдействието на органите на МВР и на съответните институции, подчерта кметът Димитър Иванов.

Той припомни, че общината е учредила парцели за строеж и ги е предложила безвъзмездно на обитателите на циганската махала, за да си построят законни къщи, но те отказали. Надявам се побойниците да получат заслужената присъда, не може в нашата мирна община Марица да се случват такива опасни инциденти, заключи Димитър Иванов.

Още по темата

Събарят опасните цигански постройки във Войводиново, полиция заварди махалата
Генерал Шивиков зове под знамената: Елате във Войводиново за нашия брат

Циганите от Вовойдиново поискаха на свобода, но съдът ги отряза„Циганизация“ или плъзгане по удобната „национална“ пътека
Ромите във Войводиново се върнаха – събират багажи и се изнасят

Спасилата рейнджъра жена с покъртителен разказ от първо лице за ужаса

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...