Новини Пловдив Прес » Градът » НАП съветва как да спестим 5% от данъците
Градът Пловдив Портфейл Посоки

НАП съветва как да спестим 5% от данъците

Подаването на годишни данъчни декларации(ГДД) от физически лица стартира от днес, 10 януари, припомнят от НАП. Поради промени в законодателството от 2019 г., декларации по чл.50 от ЗДДФЛ за деклариране на доходи получени през 2018 г. от физически лица, включително и еднолични търговци, се подава в срок от 10 януари до 30 април 2019 г.

Лицата, които подадат ГДД по електронен път до 31 януари 2019 г., могат да ползват отстъпка 5 на сто от данъка за довнасяне по ГДД, но не повече от 500 лева при условие, че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към датата на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 януари.
Декларацията може да се подаде по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис, чрез лицензиран пощенски оператор, или на хартиен носител в офиса на ТД на НАП Пловдив на ул. „Скопие“ 106.

От НАП Пловдив съветват лицата преди да подадат годишната данъчна декларация да направят справка с ПИК за наличието на задължения по данъчно-осигурителната си сметка с цел да установят имат ли право да ползват отстъпката.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!