Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » 10 години строг затвор за сериен изнасилвач в Пловдив
Пловдив Съд и Прокуратура

10 години строг затвор за сериен изнасилвач в Пловдив

Присъдата на Владимир Петков се увеличи със 7 м. и 29 дни
Изнасилвачът Владимир Петков

Окръжен съд – Пловдив потвърди присъдата на Районния съд, с която на подсъдимия Владимир Петков е наложено наказание от десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 7 декември 2017 г. в  в „Кючук Париж е изнасилил 19-годишно момиче, като го е заплашил. Няколко дни  по-късно, на 20 декември 2017 г. в Пловдив,  той е извършил същото престъпление с  21-годишна жена.

За извършените две деяния съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а, ал.1 от НК.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...