Новини Пловдив Прес » Важно » ВИДЕО и СНИМКИ Протестиращи: България днес е Войводиново
Важно Марица Регион

ВИДЕО и СНИМКИ Протестиращи: България днес е Войводиново

„България днес е Войводиново“ – този израз се чува често тази вечер на мащабния протест във Войводиново. В митинга се се включиха бивши и действащи командоси от 68-ма бригада специални сили, които дойдоха да изразят подкрепата си към бития от цигани военен Валентин Димов.

Освен камандоси, на площада се събраха и футболни агитки, рокери и граждани. От трибуната говориха ген. Димитър Шивиков и кметът на община Марица Димитър Иванов.

“ Ако протестите продължават да не предизвикват никаква реакция от страна на правителството ни, предлагам всички униформени да се съберем и да пренесем протеста на жълтите павета пред парламента. Няма да търпим повече това“, каза ген. Шивиков.

„Проблемът с циганите вече е национален и не търпи отлагане. Както всички ние плащаме данъците, така и ромите трябва да се научат, защото днес е Войводиново, а утре – всеки друг град или село. Моят апел към политиците е да седнат и да напишат разумен начин за решаване на този проблем. Бог да пази България!”, обяви от трибуната и кметът на Община Марица Димитър Иванов.

Агитки се опитаха да заглушат с песните си речите от официалната трибуна, но ген. Шивиков ги призова към разум и те утихнаха.

„Ние трябва да възпитаваме в партиотизъм, а не в нацизъм. Да възпитаваме почтени българи. Беше грешка закриването на наборната служба, защото тя възпитава“, каза генералът, а думите му бяха заглушени от дюдюкания и овации.

На трибуната говориха военни и граждани. „Тук сме, за да защитим бит от цигани българин“, каза военен. Някои от хората се усъмниха, че протестът ще се политизира, а футболни фенове и рокери започнаха да крещят : „Не на политизирането!“

 

Военни и много граждани се събраха на протест във Войводиново Снимки и ВИДЕО: ПловдивПрес
Военни и много граждани се събраха на протест във Войводиново
Снимки и ВИДЕО: ПловдивПрес

 

Още по темата

ВИДЕО Мощен протест във Войводиново. Ген. Шивиков: Армията стои зад народа

Александър Сиди пред Plovdiv-Press: Да сме заселвали цигани във Войводиново?Абсурдно е!

Кметът Димитър Иванов: Всички си правят ПР с Войводиново, но ние свършихме работата

09.01.2019 Ромите във Войводиново се върнаха – събират багажи и се изнасят

ВИДЕО Ромите във Войводиново изчезнаха, кучешки лай посрещна Каракачанов

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!