Новини от Пловдив Прес » Важно » ВИДЕО Мощен протест във Войводиново. Ген. Шивиков: Армията стои зад народа
Важно Марица Регион

ВИДЕО Мощен протест във Войводиново. Ген. Шивиков: Армията стои зад народа

Военни и много граждани се събраха на протест във Войводиново Снимки и ВИДЕО: ПловдивПрес
Военни и много граждани се събраха на протест във Войводиново Снимки и ВИДЕО: ПловдивПрес
VisVitalis

Мащабен протест се провежда в този час  в пловдивското село Войводиново в подкрепа на пребития от двама цигани командос Валентин Димов. Повече от 300 души се събраха на площада, прииждат и още хора. Сред протестиращите има много военни, които откликнаха на призива на ген. Димитър Шивиков преди дни за подкрепа, предава човек на ПловдивПрес.

Хората развяват български знамена, звучат патриотични песни “ Вятър ечи“, „Велик е нашият войник“, „За теб , Българийо“ на Веселин Маринов. Протестът започна с химна на България.

Пред ПловдивПрес ген. Димитър Шивиков заяви: Трук ме с другарите да изразим съпричастност към семейството на нашия другар, изпаднал в болка. И да вдъхнем спокойствие на хората от Войводиново, че армията може да пази народа си“

На сцената преди минути се качиха кмета на община Марица Димитър Иванов и ген. Димитър Шивиков.

Площадът замлъкна в знак на почит към жертвите на престъпността. Протестиращите запазиха минута мълчание.

„Скъпи българи, благодаря, че сте тук в нози студен ден. Българският народ е преживял много, но е устоял благодарение на здравите корени и Българската православна църква. Длъжни сме да изразим нашата благодарност съм МВР“, започна речта си ген. Димитър Шивиков, а протестиращите го аплодираха.

„България днес е Войводиново. От няколко дни се разпространяват слухове, че армията готви пуч. Да кажем на онези политици от жълтите павета, че повече няма да търпим! В тази земя, освен българи, живеят цигани, турци, армунце, гагаузи. Но всички трябва да спазват законите. Наредата, както казва Апостола“, продължи генералът.

Той благодари на кмета на община Марица Димитър Иванов и на кмета на Войводиново Димитър Тосев за подкрепата.

„Обръщам се към циганите: Работене и учете!“ Имам мечта моите деца да се учат и развиват тук, моите родители да живеят спокойни снарини“, каза още генерал Шивиков.

„Следващият път да се съберем в София“, обърна се той към протестиращите, а те го приветстваха с бурни аплодисменти.

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Close
error: Правата запазени!