Новини Пловдив Прес » Крими » Засекретиха делото срещу изнасилвача Пеньо Мангъров
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Засекретиха делото срещу изнасилвача Пеньо Мангъров

Ваня ДРАГАНОВА

Съдия Станислава Бозева от Пловдивския окръжен съд засекрети делото по мярката за неотклонение на обвинения в трето изнасилване Пеньо Мангъров. Това стана по настояване на адвоката му Красимир Елдъров, който се аргументира, че в хода на заседанието ще се коментират интимни подробности, които не трябва да стават достояние на всички.

Прокуратурата иска Мангъров да остане в ареста, защото е с две тежки обвинения – за отличане и изнасилване на жена от Пловдив. Това се е случило на 6 януари, като според обвинението тя е отвлечена в Пловдив и закарана в София, където е извършено сексуалното посегателство.

Привлечен е като обвиняем по един член, който е като за Наглите. А всъщност за какво отвличане говорим, когато жената сама е карала колата, с която са пътували към София, и то с такава скорост, че са стигнали за 40 минути. При това на входа на София са ги спрели за проверка, тя е показала документите. Ако е била отвлечена, нямаше ли да потърси съдействието на полицаите“, попита адвокат Елдъров, преди журналистите да бъдат изведени от залата. От изявлението му стана ясно още, че на другата сутрин Мангъров дал на жената ключовете от колата, за да се прибере сама до Пловдив.

Елдъров се опита да обясни, че при тази фактическа обстановка делото трябва да се гледа в София, но съдия Бозева не се съгласи.

Искането на прокурора за задържането на Мангъров под стража е 98% копи-пейст на записката на полицейския служител. Това не е творба на почитаемия прокурор Дилян Пинчев, това е съавторство с полицейския служител “, каза още Елдъров.

Това беше подминато без коментар от съда и делото продължава при закрити врати.

Още по темата

Пеньо Мангъров пак на съд за изнасилване

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!