Новини Пловдив Прес » България » Нинова: Този парламент е изчерпан, предсрочни избори и каквото народът реши
България Политика

Нинова: Този парламент е изчерпан, предсрочни избори и каквото народът реши

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Не два, а три вота тази година си пожела лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на новия политически сезон. „Опити за програмно правителство ще срещат нашия отпор. Този парламент е изчерпан. Уважаеми българи, знаем, че имате сили, надяваме се, че имате желание животът ви да се подобри към по-добро. Предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним“, каза Нинова от парламентарната трибуна.

Според Нинова управляващото мнозинство са част от статуквото в Европа и за да имат претенции да променят ЕС, първо трябва да променят себе си.

„Знаем, че правителството и мнозинството искат по всякакъв начин да изкарат мандата. И това е нормално, така е – взели сте избори и искате да управлявате докрай с всички средства, с раздаване на пари извън правила, с отмяна на машинно гласуване, с всички опити тези избори да бъдат опорочени. Знаем, че го искате“, добави Нинова, а след това задочно попита премиера Бойко Борисов дали смята, че може да продължи да управлява със 17 % доверие на българите към правителството.

По думите на Нинова само за 10 дни от началото на годината управляващите са показали нестабилност, несигурност, растяща бедност, погазване на държавността и правовата държава, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика, която доведе във вътрешната до хаос, а във външната – до два международни скандала.

„Растящата бедност през тези дни се прояви, защото икономически необоснованото увеличение на ток и вода практически изправи хиляди семейства пред невъзможността да оцелеят през зимата. Българи се отказват от топлата вода като услуга през 21 век. Фирми започват да фалират заради цената на промишления ток.

Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък – над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки, каза Нинова. По какви критерии ги избрахте, уважаеми управляващи, попита лидерът на БСП.

По думите на Нинова време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. Тя посочи че 1 милиар и 350 милиона лв за пътно строителна техника за получили Хидрострой, Трейсгруп, Пътстрой 92, Главболгарстрой. Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми, посочи Нинова.

Според нея ярък пример за некадърност е преминаването към електронни винетки. Светът и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, правителството на Бойко Борисов не може да въведе електронни винетки, каза Нинова.

Настояваме КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, допълни Нинова. Ще искаме актуализация на бюджета по отношение на доходите на хората, каза Нинова.

БСП ще поиска актуализация на бюджета още сега заради доходите на хората, заяви в речта си за старта на новия политически сезон Корнелия Нинова.

БСП били готови и с конкретни действия, които да променят ситуацията в страната – настояват за оставка на целия енергиен регулатор, ако той не определи реални цените на ток, вода и парно, освен това от партията са готови да напуснат управителния съвет на сдружението на общините, ако продължава да се дават пари само на общини на ГЕРБ.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!