Новини Пловдив » Крими » Пеньо Мангъров остава в ареста
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Пеньо Мангъров остава в ареста

Обвиненият в трето изнасилване Пеньо Мангъров остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд.  Според прокуратурата на 6 януари т. г. обвиняемият Пеньо Мангъров определил среща на жена, с която се запознал във Фейсбук, в близост до грандхотел Пловдив. След отправени заплахи я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с брадва и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея насилствен полов акт. На следващия ден върнал жената в Пловдив, като я заплашил да не подава жалба в полицията.

Съдът прие, че на Пеньо Мангъров са повдигнати обвинения за две тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор. Макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение Пеньо Мангъров да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.

Според Окръжния съд налице е реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са за престъпления против личността, изнудване и принуда. Съдът прие, че съществува и реална опасност да се укрие.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 17 януари.

Засекретиха делото срещу изнасилвача Пеньо Мангъров
Пеньо Мангъров пак на съд за изнасилване

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close