Новини Пловдив Прес » Свят » Смартфоните крият Антихриста, смята руският патриарх Кирил
Свят Технологии

Смартфоните крият Антихриста, смята руският патриарх Кирил

Руският патриарх Кирил също не е далеч от технологиите

Руският патриарх Кирил направи интересно изказване във връзка с коледните празници в страната. Пред телевизионния канал Россия 1 патриархът на Руската православна църква изрази мнение, че зависимостта от смартфони и модерни технологии може да доведе до господство на дявола. Според Кирил потребителите трябва да са изключително внимателни, когато използват интернет и своите джаджи, защото те представляват начин за установяване на контрол над човечеството в световен мащаб.

Патриархът е на мнение, че „Антихристът е личността, която ще оглави глобалната мрежа и чрез нея ще контролира човечеството“. Светият отец допълни, че „всеки път, когато използвате някаква джаджа, независимо дали искате или не, независимо дали сте включили локализацията или не, някой може да разбере къде точно се намирате, какви са вашите интереси и от какво ви е страх.

“Представяте ли си каква власт ще е концентрирана в ръцете на тези, които добият възможността да знаят какво точно се случва във всяка точка на света? Такъв контрол съсредоточен на едно място предвещава идването на Антихриста.“ Патриарх Кирил изрично уточни, че църквата не е против технологичния прогрес, а само срещу развитието на системи, които позволяват контролирането на отделните хора.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!