Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Трус! Вальо Златев скочи на Кирил Домусчиев, излиза от КРИБ
Бизнес Важно

Трус! Вальо Златев скочи на Кирил Домусчиев, излиза от КРИБ

Валентин Златев
Валентин Златев

Българската петролна и газова асоциация с председател Валентин Златев, генерален директор на Лукойл-България, напуска Конфедерация на работодателите и индустриалците в България с лидер Кирил Дмусчиев, защото конфедерацията се е съгласила да бъде отложено влизането в сила на Закона за горивата .

Срещу този закон протестират дребните търговци и превозвачи на горива. От асоциацията на Златев, в която членува и “Петрол” на Гриша Ганчев, искат среща с премиера Бойко Борисов по повод това отлагане. Това става ясно от декларация на организацията, изпратена до медиите.

Сдружението, в което влизат най-големите вносители и търговци на горива в България, се обяви против идеята на Министерството на икономиката да се отложи с 6 месеца влизането в сила на последните поправки в ресорния закон, които засягат по-малките бензиностанции.

Предложението беше внесено в сряда от министър Емил Караниколов, а КРИБ го е подкрепила, без да се консултира с членовете си от Петролната асоциация.

„Членовете на БПГА изразяват категоричното си несъгласие с опита да се протака влизането в сила на закон, вече приет от българския парламент. Това на практика означава продължаване на живота на сивата икономика в структуроопределящ сектор за България, какъвто е производството и търговията с течни горива“, се казва в декларацията на Българската петролна и газова асоциация.

„Нещо повече, смятаме, че се прави целенасочен опит реалната дискусия за ограничаване на контрабандата, ДДС-измамите и други незаконни схеми в сектора, да се измести от спекулации за противопоставяне на големи и малки фирми в бранша и за ограничаване на свободната конкуренция“, посочва се още в писмото.

От асоциацията настояват за среща с премиера Бойко Борисов, който „да представи своята позиция по темата“.

Твърди се още, че КРИБ е изпратила писмо до Емил Караниколов, с което се иска не само отлагане, но и промяна на текстове от Закона за горивата.

„БПГА изразява дълбокото си разочарование от действията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на която е лоялен член. Подобно писмо нито е съгласувано с БПГА като член на КРИБ, нито дори сме били информирани за съществуването му“, казват от организацията на търговците на горива, които са решили да прекратят колективното си членство в КРИБ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...