Новини Пловдив Прес » България » Цветанов: Радев е последователен само за „Грипен”
България Важно Политика

Цветанов: Радев е последователен само за „Грипен”

Президентът не е човекът, за когото го смятахме през 2016-а, каза още зам.-председателят на ГЕРБ

Ваня ДРАГАНОВА

„Радев не е последователен – в това, в което говори в предизборната си кампания, и последващите си действия. Единственото, в което е последователен, е да защитава интересите на една фирма за инвестиционния разход за модернизацията на Българската армия.” Това каза в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов  за президента Румен Радев, който твърди, изборът на F-16 за нов боен самолет е опорочен и в резултат е елиминирана шведската компания с оферта за „Грипен”.

Цветанов отново подчерта, че в страните, закупили „Грипен”, има скандали, а при придобиването на F-16 няма как да се говори за скандали и корупция, „защото това е договор, който се сключва между правителството на Съединените щати и правителството на съответната държава членка на НАТО”.

За евентуалните политически амбиции на президента Цветанов заяви: „Амбицията е едно, желанието – друго, а възможностите – трето. Всеки има някаква амбиция, но дали тя е покрита със съответния капацитет и съответното съдържание, дали можеш да предложиш някаква алтернатива, защото аз не смятам, че е алтернатива да разделяш нацията, да създаваш омраза и да показваш, че не си обединител на нацията, а се стремиш към някакви лични политически цели.”

Нататък Цветанов продължи с анализ на избирането на Румен Радев за президент през 2016 г. „Изборът на Радев беше като на човек, който няма политически бекграунд, да може да даде възможност на един по-широк формат на политически дебат и да може институциите да работят много по-координирано с една-единствена цел – България над всичко. Радев показа, че не е този, за когото го смятахме през 2016 г.”, обяви Цветанов.

Той е в Пловдив за партийна сбирка на областните структури на ГЕРБ, която се провежда в семейния хотел на кмета Иван Тотев „Империал”. Тотев не присъства на партийния форум, поне в самото му начало.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!