Новини от Пловдив » България » Цветанов: Радев е последователен само за „Грипен”
България Важно Политика

Цветанов: Радев е последователен само за „Грипен”

Президентът не е човекът, за когото го смятахме през 2016-а, каза още зам.-председателят на ГЕРБ

Ваня ДРАГАНОВА

„Радев не е последователен – в това, в което говори в предизборната си кампания, и последващите си действия. Единственото, в което е последователен, е да защитава интересите на една фирма за инвестиционния разход за модернизацията на Българската армия.” Това каза в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов  за президента Румен Радев, който твърди, изборът на F-16 за нов боен самолет е опорочен и в резултат е елиминирана шведската компания с оферта за „Грипен”.

Цветанов отново подчерта, че в страните, закупили „Грипен”, има скандали, а при придобиването на F-16 няма как да се говори за скандали и корупция, „защото това е договор, който се сключва между правителството на Съединените щати и правителството на съответната държава членка на НАТО”.

За евентуалните политически амбиции на президента Цветанов заяви: „Амбицията е едно, желанието – друго, а възможностите – трето. Всеки има някаква амбиция, но дали тя е покрита със съответния капацитет и съответното съдържание, дали можеш да предложиш някаква алтернатива, защото аз не смятам, че е алтернатива да разделяш нацията, да създаваш омраза и да показваш, че не си обединител на нацията, а се стремиш към някакви лични политически цели.”

Нататък Цветанов продължи с анализ на избирането на Румен Радев за президент през 2016 г. „Изборът на Радев беше като на човек, който няма политически бекграунд, да може да даде възможност на един по-широк формат на политически дебат и да може институциите да работят много по-координирано с една-единствена цел – България над всичко. Радев показа, че не е този, за когото го смятахме през 2016 г.”, обяви Цветанов.

Той е в Пловдив за партийна сбирка на областните структури на ГЕРБ, която се провежда в семейния хотел на кмета Иван Тотев „Империал”. Тотев не присъства на партийния форум, поне в самото му начало.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...