Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Лидерът на „Единство“ към Каракачанов: Оставка или 100 000 роми пред МС
България Важно

Лидерът на „Единство“ към Каракачанов: Оставка или 100 000 роми пред МС

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Лидерът на сдружение „Единство” поиска оставката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради изказванията му във Войводиново. Ако до 14 часа, той не връчи оставка, излизаме пред МС. Ще съберем 100 000 души, заяви в предаването „Здравей, България” Ачо Йорданов, председател на „Единство”.

Той подаде жалба срещу Красимир Каракачанов в Комисията за защита от дискриминация. Миналата седмица вицепремиерът и министър на отбраната във Войводиново заяви: „Циганите станаха изключително нагли и търпението на обществото се изчерпа“.

„Искам да попитам защо Каракачанов се снима в Плевен с роми и показва близки отношения с тях, а сега той ги нарича нагли?”, пита Йорданов и показа снимката, която била правена преди година и половина.

Председателят на сдружението отрече да е близък с членовете на Комисията по дискриминация. „Били сме на маса по време на семинар с тях заедно с други неправителствени организации”, поясни Йорданов.

Държавата трябва да си дойде на мястото, да премахне незаконните къщи, но не може да се каже, че всичките са незаконни, каза още Ачо Йорданов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...