Новини от Пловдив » Пловдив » СНИМКИ Ученици от Руската гимназия посетиха Общинския съвет
Образование Пловдив

СНИМКИ Ученици от Руската гимназия посетиха Общинския съвет

Ученици от 8 до 11 клас от Езикова гимназия „Иван Вазов” посетиха Общинския съвет, за да се запознаят с работата му като орган на местното самоуправление. В групата бяха младежи, които са част от Европейския клуб към  Руската гимназия, а някои от тях  са избрани за младши посланици, като част от програмата на Европейския парламент за посланици в различни училища.

Те бяха посрещнати от председателя на ОбС Савина Петкова, която ги запозна с основните правомощия, които има местният парламент, разписани в законодателството на България. Петкова разказа на тийнейджърите за структурата на Общинския съвет, работата на комисиите и какъв е пътят на едно предложение от неговото изготвяне до приемането му на сесия. Учениците бяха любопитни да разберат как се определя дневният ред и кой и как може да свика сесия.

Председателят  на ОбС обясни какви решения може да взима местния парламент и каква е разликата между обикновено, абсолютно и квалифицирано мнозинство, както и случаите, в които се прилагат. Учениците искаха да разберат и кое ще е най-голямото предизвикателство пред съветниците през тази година. Савина Петкова сподели, че 2019-а е последната от мандата на настоящия съвет и това ще окаже влияние в една или друга степен. Петкова все пак изрази надежда, че въпреки задаващите се местни избори през есента, общинските съветници ще продължат да работят в диалог.

В края на срещата децата си направиха снимки в залата на Общинския съвет, а Савина Петкова ги покани да присъстват и на сесия в най-скоро време.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...