Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съветниците решават за колко да се купи частният терен на пл. „Централен”
Важно Общество

Съветниците решават за колко да се купи частният терен на пл. „Централен”

Ваня ДРАГАНОВА

Общинските съветници ще трябва сами да определят цената, на която местната администрация да купи частният терен на пл. „Централен”. Въпросът с парцела от 286 кв. м виси от години, но след като започна основният ремонт на площада, решаването му се оказа особено важно, защото ще е нелепо тази част да остане като кръпка.

Затова кметът Иван Тотев предлага на съветниците да одобрят идеята общината да купи имота, но цена в предложението липсва.  Обичайно в такива предложения се посочват параметри на сделката, но в случая на мястото на цената има многоточие.

Както ПловдивПрес вече писа, наследниците на някогашното Стоково-варантно дружество първоначално поискаха 1 млн. лв. Общината е поръчала оценка на независим оценител и тя е 171 340 лв. На реститутите е било предложено на бъде сключена сделка на тази цена и в отговор те са редуцирали претенциите си до 600 000 лв.

Очаква се Общинският съвет да вземе решение за цената, а след това предстои да се види дали реститутите ще се съгласят.

В рамките на реконструкцията на площада хидроизолацията на частния терен беше подменена, защото в автомобилния подлез имаше сериозни течове. Ако общината и реститутите не се разберат обаче, няма как градската управа да нареди на тази част от площада от новите плочки, защото това би било непозволена държавна помощ. Така, ако не се стигне до сделка, този парцел ще остане в досегашното си състояние, а това и било крайно неуместно, тъй като ремонтът на пл. „Централен” ще излезе 18 млн. лв. и срещу тази сума би трябвало да придобие завършен вид.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...