Quantcast
Новини Пловдив » България » 43 в ареста след спецакцията, търсят терористи в Столипиново и Шекера
България Важно

43 в ареста след спецакцията, търсят терористи в Столипиново и Шекера

43-ма души са били арестувани при спецакцията на ДАНС, МВР и Спецпрокуратурата в София, Пловдив и още няколко града срещу чужди граждани, разследвани за престъпления против Републиката, съобщиха от прокуратурата.

След едногодишно разследване с помощта на партньорски служби е пресечена схема за нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери (т.нар „хавала”).

При обиски в София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч са проверени 50 жилища и офиси, 26 автомобила. Иззети са 32 000 евро, документи  и други вещи.

ПловдивПрес научи, че службите са претърсили жилища в Столипиново и Шекер махала.

По данни на прокуратурата организатор на престъпната дейност е бил сириец, живеещ в София.

Той е влязъл в контакт с лица, работещи с международни терористични организации, както и с други, свързани с организираната престъпност.

Задържани са 43 лица за срок до 24 часа по реда на ЗМВР, като в рамките на това задържане Специализираната прокуратура ще извърши анализ на събраните доказателства и ще прецени бъдещото процесуално качество на задържаните.

Провеждането на операцията е предшествано от едногодишна работа на Специализираната прокуратура с българските служби за сигурност и партньорски служби за сигурност на страни – членки на Европейския съюз.

Работата по случая продължава.

Още по темата

Мащабна акция на ДАНС и МВР в София и Пловдив, 20 са задържани

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...