Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Съдът решава отново кървава ли е Кървавата Ваня
Пловдив Съд и Прокуратура

Съдът решава отново кървава ли е Кървавата Ваня

Иванка Ройдова в началото на съдебния процес.

ВКС върна за ново разглеждане делото срещу Иванка Ройдова, обвинена, че е поръчала фабрика за убийства, за да наследи сама баща си

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивският апелативен съд ще трябва да разгледа отново делото срещу т. нар. Кървава Ваня – Иванка Ройдова от Браниполе, обвинена, че е поръчала убийството на брат си и всичките му близки, за да сложи сама ръка на наследството на баща си. Бащата Георги Ройдов емигрирал в Щатите отдавна, станал милионер и преди да почине, през 2014 г. определил за изпълнител на завещанието си своята гледачка Недялка Бързакова.

При това положение изглежда логично  битката за наследството му да се води между Бързакова и децата на покойния милионер – Иванка, Стойчо  и Анна Ройдови. През пролетта на 2016-а обаче Иванка Ройдова беше арестувана и обвинена, че е поръчала на килъри да убият Стойчо и роднините му. В търсене на извършител на мократа поръчка тя попаднала на таен агент.

На първа инстанция в Пловдивски окръжен съд Ройдова получи 3 години условно, но Апелативният съд промени присъдата в ефективна. Сега ВКС постановява казусът да бъде разгледан от друг съдебен състав, защото първият състав на Апелативния съд е обосновал решението си с  показанията на служителя под прикритие. Според върховните магистрати обаче  в случая става дума за „безкритично отношение към това доказателствено средство при отсъствие на задълбочена проверка доколко тези показания се намират в корелация с другите доказателства и доказателствени средства“.

В мотивите на решението се отбелязва още, че без коментар е бил отминат фактът, че единствен наследник по завещанието на милионер Ройдов е Недялка Бързакова, а освен Иванка Ройдова  и брат ú наследник на починалия по закон е и другата сестра – Анна, а именно върху това обстоятелство са се фокусирали подсъдимата и защитникът ú, за да обосноват тезата си, че не е съществувала логична и житейски оправдана причина тя да предприема действия за физическото ликвидиране на брат си и неговите низходящи.

Предстои делото да бъде разпределено на друг състав на Пловдивския апелативен съд.

Още по темата

Сложиха белезници на Иванка Ройдова в съда, отмениха условната присъда
Битката за наследството на милионера Ройдов била като роман на Балзак

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...