Новини от Пловдив » България » Нов трус при Патриотите: НФСБ спря преговорите с ВМРО за евроизборите
България Важно Политика

Нов трус при Патриотите: НФСБ спря преговорите с ВМРО за евроизборите

Нов скандал разтресе малката коалиция „Обединени патриоти“. Този път конфликтът е между НФСБ и ВМРО.

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, става ясно от позиция на партията на Валери Симеонов, изпратена до медиите.

„В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, пише в декларация на Националния изпълнителен комитет на НФСБ.

„На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като „несериозни“. За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение“, отчитат от партията.

От там негодуват, че Каракачанов упрекна партньорите си, че „се ослушвали“, „когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа, изразена от Валери Симеонов на 17 януари“. Според НФСБ именно Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, е останал пасивен и безмълвен при „по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив“.

„На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт“, се чете още в декларацията на НФСБ.

Според хората на Валери Симеонов „по същия начин звучи и призива за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии … „!? „За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече шести месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт“, пишат от Националния изпълнителен комитет на партията.

„Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори. Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви“, завършва декларацията.

Само преди ден от ВМРО призоваха скандалите в „Обединени патриоти“ да спрат и да се потърси единство около общи приоритети.

В средата на мандата на настоящото управление на страната, част от което е и ВМРО, войводите са категорични, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които Организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията „Обединени патриоти“, пише в позицията на ВМРО.

През последните месеци съществуването на коалицията „Обединени патриоти“ бе под знака на скандали и междуличностни противопоставяния. Това трябва да спре, трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено, допълват войводите.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...