Новини Пловдив » България » Затвориха Превала заради обилен сняг, с вериги през Рожен и Пампорово
България Регион Смолян

Затвориха Превала заради обилен сняг, с вериги през Рожен и Пампорово

Проходът „Превала“ е затворен за движение на всички моторни превозни средства заради обилния снеговалеж. Причината да се вземат крайните мерки е пренасочването на техниката към другите критични точки в областта, проходите „Пампорово“ и „Рожен“, където всички автомобили трябва да са с вериги. Забранено е движението на моторни превозни средства с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Над 80 машини са включени в разчистването на снега, включително и ротори на военните. Продължава да вали и трупа сняг. Във високите части на областта снежната покривка надхвърля един метър.

Десетки шофьори попаднаха днес в задръствания, през целия ден се образуваха дълги колони от превозни средства край Пампорово. Тежкият сняг повали дървета.

Заради снеговалежа бързо се покачват водите на реките Арда и Върбица.

От пътните служби призовават хората да не предприемат пътувания, ако това не е наложително. Засега няма населени места без ток и вода, както и разлив на реки.

Поради обилен снеговалеж на територията на община Смолян, Чепеларе, Доспат, Девин, Борино и Баните, на територията на този общини се ограничава движението на товарни МПС над 12 т.

Има предупреждение за лавинна опасност в Банско.

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close