Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Хули и обиди на сесията в Куклен, пръскат 1,3 млн. лв. за външни услуги (ВИДЕО)
Важно Куклен Политика Регион

Хули и обиди на сесията в Куклен, пръскат 1,3 млн. лв. за външни услуги (ВИДЕО)

Зам.-кметът на Куклен Тунджай Наимов така и не даде думата на опозицията.
Зам.-кметът на Куклен Тунджай Наимов така и не даде думата на опозицията.

Plovdiv-press.bg

Малката община Куклен ще похарчи около 1,3 млн. лева за външни услуги през 2019 година. Това стана ясно при гласуването на бюджета на сесията в петък следобед.
Колосалната сума е замаскирана като „други разходи“, но бившият председател на общинския съвет Пламен Гошев предизвика съставителите на бюджета и разкри, за какво всъщност са предназначени харчовете.
На въпроса му защо се харчат толкова пари по това перо, кметицата Мария Белчева, така и не можа да отговори. За да излезе от положението, зам.-кметът Тунджай Наимов на няколко пъти арогантно отнемаше думата на Гошев и не му позволяваше да се изкаже.
Не успя да се изкаже и независимият Ангел Милянчев, който пък протестира, че нито веднъж бюджетът не е представен пред съветниците по всички пера. „Раздадохте ни ей тези таблици, с лупа да ги четеш“, възмути се Ангел Милянчев, но не успя да довърши, защото съветници от ДПС и ДОСТ започнаха да крещят невъзпитано и настана скандал, недостоен за заседание на общински съвет.
„Лъжете хората“, опита се да вземе думата Гошев, но Наимов и другият зам.-кмет Христо Божинов повишиха тон и пак настана олелия от крясъци в заседателната зала, а присъстващите граждани се възмутиха.

На сесията по едно време се появи бившият кмет Димитър Сотиров, което предизвика оживление в залата.
Иначе бюджетът на Куклен тази година е необяснимо рекорден, общината ще харчи над 9,2 млн. лева, като от тази сума преходният остатък е над 1,8 млн. лева.

Мнозинството на ДПС и ДОСТ гласува бюджета на Куклен без да допусне дебати.
Кметицата Белчева монотонно изчете докладната за бюджета.
Кметицата Белчева монотонно изчете докладната за бюджета.

Учудващо докладната за бюджета не бе изготвена от кметицата Мария Белчева, а от заместника й Христо Божинов. Присъстваха и двамата, като самата

Белчева изчете монотонно за около пет минути петте страници от план-сметката. От прочита на Белчева повечето съветници и присъстващите така и не разбраха за какво ще се харчат парите на общината.

Скандал настъпи отново, когато стана ясно, че субсидията за спортните клубове е намалена с 20 хил. лева. Защо сте орязали субсидията за спорта, попита Пламен Гошев. Не е орязана, сумата даже е увеличена на 65 хил. лева, опита се да заблуди хората в залата зам.-кметът Тунджай Наимов.
Не е вярно, допълнителните пари са си заработени от спортистите, това са 25 хил. лева от телевизионни права, а сумата от общината е намалена от 60 на 40 хил. лева, даде яснота Гошев. В отговор думите на Гошев зам.-кметът отново повиши тон. “На който му харесва-харесва. Това е“, нахвърли се Наимов. „Това не е отговор на зам.-кмет, а смях“, скочи възмутено съветникът от ГЕРБ Борислав Момчев.

„Заради вас, г-н Гошев не се случват нещата в Куклен“, нахвърли се Наимов. „Лъжете, г-н Наимов“, и това скоро ще се разбере. После Гошев обвини управляващите в Куклен, че харчат народните пари като за последно в изборна година. „Той, г-н Гошев нали ще се кандидатира за кмет, затова така говори“, опита се да провокира нов скандал глас от залата.
Разискване и дебати така и не станаха, защото по настояване на Ердуан Мехмед и Сали Рамаданов председателят Стефан Куцинов обяви гласуване на докладната за бюджета. С 8 гласа „за“ и 5 „против“ предложението беше прието.

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...