Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Бос на Ботев купи „Слънчев ден“ от Георги Гергов
Бизнес Важно Градът Портфейл Посоки Туризъм

Бос на Ботев купи „Слънчев ден“ от Георги Гергов

Ангел Палийски (вдясно) с Тодор Неделев
Ангел Палийски (вдясно) с Тодор Неделев

Бившият президент на ПФК Ботев 1912 Ангел Палийски купи от пловдивския бизнесмен Георги Гергов курортния комплекс „Слънчев ден“ край Варна.

Сделката е станала в края на миналата година, става ясно от данни в Търговския регистър. Там е отразено, че едноличен собственик на курорта е фирма “Амадеус – Ей Си Джи”, която е собственост на пловдивски бизнесмени – Ангел Палийски, Сашо Шилегов и Георги Карадимов.

Палийски със семейството си на морето

Новият собственик всъщност е придобил контрола над “Съни тур”, която притежава курортния комплекс “Слънчев ден”, в чийто капитал са хотели като “Палас” и “Марина” – част от някогашната почивна база на ЦК на БКП. Цената на сделката не е обявена, пише в. „Капитал“.

Любопитното е, че покупко-продажбата е станала още на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи за 43 млн. лв. от Гергов 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи.

Преди сделката да бъде сключена, е имало преструктуриране на собствеността в “Слънчев ден”. До октомври миналата година мажоритарен собственик с 55% е “Съни тур”, а останалите дялове са разпределени между синовете на Гергов – Цветан и Тодор. След това е имало прехвърляния на дялове, в резултат на което “Съни тур” придобива 95% от курорта край Варна.

„Амадеус – Ей Си Джи“ е основано през 2005 г. от Ангел Палийски, който тогава е едноличен собственик, а управители са Сашо Шилегов и Георги Карадимов. Компанията се занимава с ресторантьорство, а от миналата година е концесионер и на плажа „Слънчев ден“. Палийски вече има такъв опит и е управлявал северния плаж на Слънчев бряг.

ПловдивПрес припомня, че дълги години той бе силният човек в ПФК Ботев 1912 и успя да спаси футболния клуб в няколко тежки финансови кризи, преди собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов да поеме издръжката на жълто-черните.

Курортният комплекс „Слънчев ден” е разположен на близо 150 декара на 10 километра североизточно от Варна. Освен хотели и апарт-хотели, има и яхтено пристанище. След тази сделка в бизнес портфолиото на Георги Гергов остават панаирът и хотел „Санкт Петербург” в Пловдив, както и сградата на ЦУМ в София.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...