Новини Пловдив Прес » Важно » Кабаиванов с 2 глоби от АДФИ за общо 4500 лв.
Важно Карлово Карлово Регион Съд и Прокуратура

Кабаиванов с 2 глоби от АДФИ за общо 4500 лв.

Д-р Емил Кабаиванов
Д-р Емил Кабаиванов

Санкциите са за нарушения на Закона за обществените поръчки

Ваня ДРАГАНОВА

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) наложи на кмета на Карлово Емил Кабаиванов 2 глоби на обща стойност 4500 лв. за нарушения на Закона за обществените поръчки. Санкциите са резултат от финансова ревизия на община Карлово и вече са потвърдени от Карловския районен съд. Решенията подлежат на обжалване пред Административния съд  в Пловдив, но ако бъдат потвърдени, Кабаиванов ще трябва да плати сумите със свои средства, защото административнонаказателната отговорност е лична.

Първата глоба – от 1500 лв, е за сключване на договор за поддръжка и експлоатация на депото за отпадъци без конкурс. Това се е случило на 18 май 2015 г. – 3 дни след като действащият до момента договор е изтекъл. Този контракт е бил в сила до 9 август с. г. и по него са изплатени  99 866.69 лв. без ДДС – сума, която е над прага за конкурс.

Втората санкция е 3000 лв. и визира действие на кмета, което всъщност е в полза на жителите на общината. Става дума за почистването на населените места, за което като изпълнител е избран консорциум „Чистота Карлово”. В подписания на 12 ноември 2014 г. договор е предвидено контейнерите в Карлово да се почистват 1 път седмично, а в останалите населени места – 1 път месечно. Впоследствие на консорциума било възложено това да се прави 4 пъти по-често. Това представлява значително изменение на първоначалния обем на възложената работа, което е допустимо само при непредвидени обстоятелства или при действията на непреодолима сила, а случаят не попада в нито една от двете хипотези. Затова и съдът намира нарушението за безспорно.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!