Новини от Пловдив » България » България » Политика » АБВ поиска спешно разширение на бул. „Александър Стамболийски“
Градът Пловдив Политика

АБВ поиска спешно разширение на бул. „Александър Стамболийски“

Владимир Маринов, Румен Петков, Георги Илчев.
Владимир Маринов, Румен Петков, Георги Илчев.

АБВ призовава управата на Пловдив в спешен порядък да стартира разширението на бул. „Александър Стамболийски“ в „Южен“. Това обяви градският лидер на партията адв. Георги Илчев. В този район на града скоро ще бъдат завършени нови жилища с над 500 апартамента, а никой не е помислил как тези хора ще се придвижват по тесния булевард, който се превръща в ключова артерия в тази чест на града, натърти Илчев. Примерът със запуснатия бул. „Александър Стамболийски“ издавал пълния провал на общината в планирането на ключовите инфраструктурни проекти в града.

Това си личи и в бюджета на Пловдив за 2019 година, където въпреки огромната сума от 342 млн. лева не са заложени средства за нито един структуроопределящ проект, даде пример лидерът на АБВ в Пловдив. Той изброи чакащите от години финансиране проекти като връзката Модър-Царевец между „Южен“ и „Западен“, бул. „Северен“. Учудващо било, че не са заложени средства за реконструкция на Концертна зала и кино „Космос“, въпреки че Пловдив тази година е Европейска столица на културата. Няма в България друг град, където в общинския съвет да се гласува така монолитно и организирано, подчерта и Владимир Маринов, зам.-председател на АБВ. Според него дори левицата гласувала заедно с управляващите от ГЕРБ, защото повечето от съветниците били в пряка зависимост от кмета Иван Тотев.

АБВ се захваща и с възраждането на електротранспорта в Пловдив, обяви адв. Георги Илчев. Общината напълно абдикирала от екологичния транспорт като ликвидирала тролейбусите. Според лидера на АБВ градската управа имала шанс да се поправи, като заложи в големия транспортен проект вкарване на електробуси. Това обаче не се случи, което прави този проект пълен провал, въпреки налетите там десетки милиони, подчерта Илчев.

АБВ смята да организира в Пловидв кръгла маса, на която да покани eксперти, за да изработят план за възраждането на този екологичен транспорт. Илчев даде пример как в София за последните години са пуснати в експлоатация 20 нови електробуса.

Националният лидер на АБВ Румен Петков изрази силно съмнение в компетентността на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Въздухоплавателните машини на Българската армия не са застраховани, а това е бомба със закъснител, предупреди лидерът на АБВ. През последните години имаме катастрофи с хеликоптери, аварии със самолети, има жертви – наши подготвени пилоти. Предупредих го, а министърът отвърна, че аз не разбирам. Оставих му 20 дни, за да преодолее собствената си некомпетентност и неграмотност, защото ако се поинтересува ще види, че в натовските армии въздухоплавателните средства са застраховани. МВР има хеликоптери, които са застраховани, а в армията  не са, даде пример Петков.

Казвам на министъра на отбраната, че основната причина да не са застраховани е, че в България няма административен регулаторен орган, който да ги ги регистрира като летателни апарати, каза Петков. Проблемът се появил с влизането на България в НАТО, но това, че още не е решен, било заради некомпетентността на този министър и на неговия екип.

Ето какво каза Румен Петков в Пловдив:


 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...