Новини Пловдив » Важно » НАП запечатва хотела на Ветко на Пампорово заради неиздадени касови бележки
Важно Общество

НАП запечатва хотела на Ветко на Пампорово заради неиздадени касови бележки

Ветко и Маринела Арабаджиеви в добрите времена

Данъчните направили контролни покупки в ресторанта, лоби бара и залата за боулинг, но не получили нито един бон

Ваня ДРАГАНОВА

НАП ще запечата хотела на Ветко и Маринела Арабаджиеви на Пампорово, след като данъчните установиха, че там не се издават касови бележки. Инспектори направили контролни покупки в лоби бара, боулинг бара и на рецепцията  – на вечеря на блок маса в ресторант „Орфей”, но не получили нито един касов бон. Интересното е, че неотчетеният оборот в боулинг и лоби бара е засечен на 19 януари, а за ресторанта – на следващия ден. В резултат от НАП налагат принудителната мярка обектът да бъде запечатан за 14 дни и допускат предварително изпълнение на забраната за достъп. Именно предварителното изпълнение е обжалвано от фирмата собственик на хотел „Пампорово”  – „Виктория Туристик” АД. И в нея имената на Ветко и Маринела не фигурират никъде, но и тя е със седалище в пловдивския хотел „Марица”. С 3 свои определения от днес Пловдивският административен съд отхвърля жалбите на „Виктория Туристик”, но те не са окончателни и подлежат на обжалване през ВАС.

Контролната покупка в боулинг бара е  извършена в 19,48 ч. на 19 януари. Данъчните си поръчали 1 газирана вода, 1 чай и 1 минерална вода, платили 9,50 лв., но не получили бележка. Легитимирали се, проверили касовия апарат, на който бил отчетен оборот от 0 лв., а в касата били засечени 35 лв., което означава, че и други клиенти не са получили бележка.

Проверките в лоби бара са две и са направени преди и след засечката в боулинг бара. Първата е 12,30 на 19 януари, когато за платените за минерална вода, кафе и  чай  9,40 лв. не бил издаден касов бон. В 20 ч. е извършена втора контролна покупка – този път на 2 кафета и 2 фреша, но за дадените 20,60 лв. пак не получили документ.

Вероятно персоналът е решил, че с това акцията на данъчните е приключила, защото при плащането на 2 куверта за вечеря в ресторанта на стойност 60 лв.  на следващия ден отново не била издадена касова бележка. Маскираните като клиенти данъчни получили само хартиено картонче – хотелски паспорт, което осигурява достъп до ресторанта, но не е документ за отчитане на направения оборот.

„Виктория Туристик“ разполага със срок от 7 дни, за да опита да спре запечатването и пред ВАС.

Още по темата

Данъчните крият има ли нови запори на Ветко

Отмениха възбраните и запорите върху имоти и сметки на Ветко

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close