майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Култура » ВИДЕО и СНИМКИ Кукленият театър в Пловдив посреща децата в обновена зала
Култура Пловдив

ВИДЕО и СНИМКИ Кукленият театър в Пловдив посреща децата в обновена зала

Галина ГЕОРГИЕВА

В изцяло обновена зала Кукленият театър в Пловдив ще посрещне малките си зрители на 2 февруари, събота. Тогава децата ще гледат представлението „Патето жълтурко“, а на следващият ден ще се играе „ Болен здрав носи“. Директорът на театъра Виктор Бойчев показа днес на кмета Иван Тотев и зам.-кмета Александър Държиков обновената зала.

„В нея в реално време ще се чува всичко, което се случва. Стените са с акустичен кнауф с ефект на разпадане на звука, монтирани са 16 звукови диспенсери, сменени са осветлението, столовете, настилките, отоплителната и климатичната инсталации, има нов балкон за озвучители“, изброи Виктор Бойчев. Местата от 136 стават 139, като има и две места за инвалиди. Столовете са са с добро качество и са правени от българска фирма.

Ремонтът е стартирал през август миналата година. Продължава реконструкцията на сутеренната част на театъра, където ще има зали за игри и анимации, както и детски ресторант. Там ще бъдат изложени във витрини и архивните кукли. В строителна площадка е превърнат и дворът на театъра, където ще бъде направена открита сцена за 60-70 места.

„ Дотук сме вложили 670 хил. лв. В сумата е включена и основната работа по укрепване на градоредната конструкция на пода. Сградата е строена 1903 година и е надстроявана на два пъти до 1926 година. За трети път през 1955 година е правен тотален ремонт на сграда и от 1957  година досега инвестиции в такъв мащаб не са влагани. Първата докладна за ремонта влезе, когато кметът Иван Тотев беше областен управител през 2008 година и тогава нито екипът на министерство на културата , нито на общината се заеха, спомни си директорът на Кукления театър Виктор Бойчев.

Кметът Тотев остана доволен от направеното досега. „Надявам се от събота вече нашите най-малки съграждани и техните родители да идват тук“, каза той. По думите му Кукленият театър ще е още едно пространство в Пловдив, където ще се развива култура. „През юни месец очакваме галерията на „Гладстон“ да бъде готова. Днес мина делото в КЗК за галерията на ул. „Съборна“, до края на месеца ще стартираме и галерийното пространство на Детмаг. Във втората половина на февруари ще направим голяма конференция в Пловдив , ще съберем културните дейци, за да направим обща концепция как да използваме тези нови културни пространства“, обясни той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...