Новини Пловдив Прес » България » Политика » Светослав Малинов пред Plovdiv-Press: Иде лош Brexit, българи, пазете си документите
Важно Интервю Мнения Политика

Светослав Малинов пред Plovdiv-Press: Иде лош Brexit, българи, пазете си документите

Светослав Малинов
Светослав Малинов

Събирайте всичките си документи от последните години за законен престой във Великобритания – здравни осигуровки, наеми, трудови договори, за да можете след излизането на новите закони да предявите бързо своите претенции. Това посъветва в интервю пред ПловдивПрес евродепутатът Светослав Малинов(ДСБ) всички българи, живеещи във Великобритания. Бъдете готови за най-лошия вариант – Brexit без сделка, а при такова стечение на събитията, всички документи ще са ви много полезни, обясни Малинов. Той все пак изрази малка надежда до 29 март, когато е срокът на излизане на Великобритания от Европейския съюз, да бъде постигнато споразумение. Ако има сделка, няма място за безпокойство за българите, защото те ще бъдат третирани като граждани на страна членка на Европъюза, обясни Малинов.

Освен това евродепутатът посъветва българите да следят ежедневно всички новини от Home Office (Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство). Трябва да знаете всяка нова разпоредба, законодателна инициатива, брошура, правилници, защото всички промени ще са свързани със сигурността, а това пряко засяга чуждите граждани, предупреди Светослав Малинов. Той прогнозира, че следващото поколение британци ще преразгледат решението на дедите си и ще насрочат нов референдум, този път за присъединяване към ЕС.

Светослав Малинов дойде на среща с пловдивчани, за да разясни основни казуси около предстоящия Brexit и даде съвети на десетки, чиито роднини и близки живеят на Острова. Освен за „развода“ на Кралството с ЕС, Малинов коментира законодателният пакет „Мобилност“, който удря по бизнеса на българските транспортни фирми. Най-добрият вариант за България е този проект въобще да не влиза за гласуване в пленарна зала, а да се отложи за следващия мандат, смята Малинов.

Той почти призна, че е съгласен да води листата за европейски депутати на дясната коалиция Демократична България. Отворени сме за разрастване на коалицията, но само на принципна основа, каза Малинов.

Какво още каза евродепутатът Светослав Малинов – ВИДЕО

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!