Quantcast
Новини Пловдив » България » Елена Йончева: Станишев трябва да води листата на БСП
България Политика

Елена Йончева: Станишев трябва да води листата на БСП

elena_ioncheva, plovdiv-press.bg. bsp. novino-plovdiv
Елена Йончева

Не са водени разговори с мен да бъда водач на листата на БСП за евровота, каза в предаването „Тази сутрин” Елена Йончева. „Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим предимно за децата”, допълни тя.

„Нямам съмнение, че записът е автентичен. Не допускам, че източникът ми на информация е подал грешна информация. Имаме и документи, които го потвърждават“, каза Йончева за скандалния аудиозапис, изнесен от БСП в сряда, станал известен като аферата „Ало, Банов съм”.

Според записа министърът на културата Боил Банов се е опитал да спести големи суми за неустойки на фирмата изпълнител на проекта за реконструкция на столичното Ларго.

„Този запис е направен от човек, който е присъствал на тези разговори. Ние имаме защитен свидетел, има свещено право да не го разкриваме. Той ще даде показания. Аз няма да го издам. Прави се опит да се обсъжда личността на свидетеля. Свидетелят няма значение какъв е, единственото важно е истина ли е информацията, която се поднася. Ние сме провели много голяма работа с документи. Не може да ме е подвел, защото разполагаме с документи. В записа ние чуваме как г-н Банов говори, че трябва да се спре строителството по независими от строителя причини, за да не започне дело и да не бъдат взети тези 700 хил. лева”, обясни Елена Йончева.

В понеделник официално сигналът ще бъде внесен в ОЛАФ и специализираната прокуратура, съобщи още Елена Йончева.

„Предоставих всички данни, които са ми известни, в прокуратурата преди 2 дни. В понеделник внасяме в ОЛАФ и специализираната прокуратурата всички записи и данни“, уточни тя.

„Записът, който трае 17 минути, показва не само няколко фрази, а дълъг разговор, в който се заявява, че трябва едни 700 000 хиляди лева да се спестят“, каза още Елена Йончева.

Министерството на културата  съди фирмата за нещо съвършено различно, посочи още Елена Йончева.

„Това, което говорят от Вежди Рашидов и Боил Банов, че Министерството на културата е започнало съдебен процес, става въпрос за друг период – това е след 20 януари 2016 г., след като изтича анексът на договора. Не е Министерството на културата инициатор на този съдебен процес срещу строителя. Говорим за фалшификация, става въпрос за истински разговор, това прокуратурата няма как да не докаже“, каза още Йончева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...