майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Цигани пребиха дядо Димитър в Казанлък- взеха му парите и фиша от тотото
България

Цигани пребиха дядо Димитър в Казанлък- взеха му парите и фиша от тотото

77-годишен мъж от Казанлък бе ограбен и бит от цигани. Възрастният човек се връщал от магазина, когато срещу него се нахвърлили двама цигани. И двамата са излезли от затвора преди седмица. Нападателите започнали да го бият и му взели 100-те лева, които имал в портфейла, телефона, торбата с покупките и дори фиша от тотото, който човекът току-що си бил пуснал.

„На 20-тина метра пред мен вървяха двама, не им обърнах внимание. После ме викнаха и поискаха огънче. Обясних им, че съм непушач и нямам огънче. Приближиха се. Поискаха да им дам 1 лев, казах, че нямам излишни пари и тогава ме нападнаха. Удряха ме, ритаха ме. Виках за помощ, но никой не ме чу”, разказва дядо Димитър.

Пенсионерът е със счупен нос. А полицаите са успели да заловят нападателите след продължило близо два часа преследване по улиците на Казанлък и близките ниви.   И двамата мъже, пребили дядо Димитър, излезли от затвора преди седмица. Познати са на полицияга с извършването на множество грабежи. Единият от тях не признава за нападението, а другият споделя, че го направили, защото нямали пари.

Нямахме пари. Не сме го пребили, само го блъснахме и взехме каквото трябва. Разделихме по 50 лева”, разказа един от нападателите на 77-годишния Димитър от Казанлък, информира Нова телевизия.

Това е втори случай на нападение с побой и грабеж над възрастен човек в Казанлъшко в последните дни – точно преди 2 седмици рецидивистът Кольо Рашков от Гурково, на 39 години, нападна в дома й 83-годишната си съгражданка Иванка Койчева. След побой мъжът задигна от жената 35 лева. Той вече е в ареста, а баба Иванка бе освободена за домашна лечение след няколко дни престой в Университетската болница в Стара Загора.

Само преди три месеца момче и момиче от Казанлък загинаха при тежка катастрофа заради две цигански каруци, които нямали светлини и светлоотразители. Оказа се, каруците били подготвяни за нерегламентирано състезание на пътя Казанлък – Черганово.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...