Новини Пловдив Прес » България » ВИДЕО и СНИМКИ Копаят спешно ново корито на Чая, за да спасят подпорната стена в Катуница
България Регион Садово

ВИДЕО и СНИМКИ Копаят спешно ново корито на Чая, за да спасят подпорната стена в Катуница

Копаят спешно ново корито на Чая, за да спасят подпорната стена, предава от мястото на застрашеното от наводнение пловдивско село Катуница репортер на ПловдивПрес.

Багери започнаха да копаят ново корито на Чая, за да отклонят руслото далече от подпорната стена край Катуница, съобщи пред ПловдивПрес кметът на селото Красимир Юруков.

От сутринта тежката техника дълбае и до довечера водата трябва да се пренасочи, за да могат да започнат укрепителните работи по стената.

До вчера никоя институция не ни обръщаше внимание. След като ПловдивПрес писа за опасната ситуация, чак тогава се обадиха, заяви пред ПловдивПрес кметът на Община Садово Димитър Здравков. Сутринта от екоминистерството му се обадили, че „проблемът вече не бил негов“, и те поемат операцията по ремонта.

Както ПловдивПрес съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пътува спешно към Катуница заради скъсана подпорна стена на река Чая и всеки момент се очаква да пристигне. Той бил спешен тази сутрин от премиера Бойко Борисов да действа бързо и да не чака пролетните наводнения да залеят селото.

Областният управител Здравко Димитров е вече на мястото и съобщи за ПловдивПрес, че укрепителните дейности започват. Премиерът му се обадил сутринта и му съобщил, че парите за укрепването ще бъдат отпуснати от Фонда за бедствия и аварии.

Причината за срутването на стената са незаконните добиви на инертни материали от коритото на Чая, които са изместили руслото на реката, заяви кметът на община Садово Димитър Здравков. Вчера той обяви частично бедствено положение.

Очаквайте подробности!

Още по темата

Екоминистърът Нено Димов пътува спешно към Катуница

Срути се стената на Чая, реката тръгва към Катуница СНИМКИ

Кметът на Садово пред Plovdiv-Press: Каква концесия в Катуница? Хората ще се вдигнат!

 

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!