Новини Пловдив Прес » Важно » Купувач съди община Пловдив, 29 000 лв. за боксониера му се вижда много
Важно Съд и Прокуратура

Купувач съди община Пловдив, 29 000 лв. за боксониера му се вижда много

Ваня ДРАГАНОВА

Дългогодишен наемател на общинска боксониера в „Тракия”  получи правото да я закупи, но реши, че определената цена от 29 000 лв. е висока и я оспори в съда. Човекът настоява, че при оценката на имота не са отчетени наемите, които той дълги години е плащал на градската управа, и иска да плати жилището по данъчната му оценка от 15 621,10 лв.

Наемателят се нанесъл в боксониерата през 1998 г. и през 2017-а подал заявление да я купи. Поръчаната от общината оценка на независим оценител е 29 000 лв. и на сесията си на 13 септември м. г. съветниците одобряват сделката да се сключи на тази цена. Следва заповед на кмета за продажбата на жилището, която кандидат-купувачът атакува пред Административния съд в Пловдив.

Искът му е отхвърлен, защото разписаната в Закона за общинската собственост процедура за независима пазарна оценка е спазена, а и поръчаната в хода на делото експертиза посочва подобна цена. Ако и след това решение на съда човекът продължава да се чувства ощетен, може да се обърне към ВАС.

Цените на жилищата в Пловдив скочиха драстично в последните години и на свободния пазар боксониера в „Тракия” струва минимум 50 000 лв.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!