Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Д-р Учкунова към ръководството на МБАЛ „Св. Мина“: Сестрите искат пари, докога ще ги мотаете
Здраве Пловдив

Д-р Учкунова към ръководството на МБАЛ „Св. Мина“: Сестрите искат пари, докога ще ги мотаете

Галина ГЕОРГИЕВА

Докога ще бъде неясно състоянието на МБАЛ „Свети Мина“? Докога ще мотаете медицинските сестри и лекарите? Тези хора искат работа и пари. Който е изработил – да си получи парите, който не е изработил- да му се отнеме. Това заяви на Общото събрание в болницата общинският съветник от НФСБ  д-р Лилия Учкунова.

Тя  съобщи на присъстващите лекари и медицински сестри, че е внесла питане в Общинския съвет за състоянието на болницата. Според нея едно от решенията на финансовия проблем е изработените пари по клинични пътеки да не се разпределят солидарно, а повече да получават отделенията, които са ги изработили.

“ Община Пловдив не дава възможност поне глътка въздух на болницата. Казват, че дори до 2020 година може да продължи процеса по вливането на двете общински болници. От 2013 година се занимавам с въпроса за МБАЛ „Свети Мина“. Всички документи съм изровила, доклади до премиера Борисов и министерства съм писала. Резултатите са ясни – има политическа воля да се закрие болницата. Затова беше изпратен и ликвидаторът на Белодробна болница д-р Странджев. Налице са липса на добър мениджмънт и желание да бъде ликвидирана болницата. Тази истина се премълчава и вие страдате“, обърна се към събралите се медици д-р Учкунова.

Тя припомни, че през годините са дадени 5 млн.лв. за да не фалира МБАЛ „Свети Мина“. “ Къде отидоха парите? Започнахте да трупате страшни загуби между 800 и 900 хиляди лева.  Какво се получава сега? Вие заработвате, а АГ отделението имаше голяма загуба, която се разпростря на всички. Лично говорих с управителя и му казах кой ти даде този акъл едни да работят , а други да получават. Те да си понесат отговорността. Крайно време е да се научим на принципа заработено-платено, незаработено-отнето. Предложих  на кмета по 20 000 лева да се отпуснат за сестрите и той се съгласи, но има икономически спънки. Задала съм 6 въпроса и те са длъжни да ми отговорят“, обясни д-р Учкунова.

Зам.-управителят на МБАЛ „Свети Мина“ д-р Пламенка Първанова накрая призова колективът да се мобилизира и сестрите да останат да работят. „Тази болница не бива в Пловдив да изглежда като черната овца, защото хората работят максимално“, допълни тя.

Още по темата

ВИДЕО Д-р Деведжиев: Тотев и кохортата му съсипват МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив

ВИДЕО Скандал в МБАЛ „Свети Мина“: Искат оставката на управителя, събират подписи

ВИДЕО Д-р Деведжиев: Искат да закрият МБАЛ“Св. Мина“, но идват избори

ВИДЕО Лекари и сестри от МБАЛ „Св. Мина“: Заплатите са ниски, подиграват се труда ни

Лекарка на 80 години дава нощни смени в МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...