Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Екологична бомба в Куклен? Кметицата Белчева пуснала незаконна канализация до дома на баща си
Важно Куклен Регион

Екологична бомба в Куклен? Кметицата Белчева пуснала незаконна канализация до дома на баща си

Кметицата Белчева
Кметицата на Куклен Мария Белчева

Тежки обвинения хвърли жител на Куклен срещу кметицата на общината Мария Белчева. Читателят на Plovdiv-press.bg е изразил тревога относно незаконно изградена канализация, която може да предизвика екологична катастрофа в Куклен и региона. Човекът пита: Вярно ли е, че канализацията свързва бащиния имот на Белчева на ул. „Александър Стамболийски“.

Поради важните теми за обществото в Куклен, които засяга писмото, ПловдивПрес го публикува без редакторска намеса:

„Като жител на Куклен и отчаян от беззаконието на едно местно управление ви сигнализирам за ширещото се незаконно строителство в града. Бих понесъл и това, но чашата преля. Ще е добре да проверите дали изградените през 2018 г. канализационни канали, които минават по границата на регулацията и земеделеската земя в Куклен, пресичащи ул. „Велико Търново“ и ул. „Студенец“, са законни! Дали имат проекти и разрешение за строеж? С какви средства е изградена канализацията? С чие съгласие? Има ли съгласие на Община Куклен за нейното изграждане? Кой построи канализацията?

Строителство на канализационни мрежи по стопански начин е забранено! Общинският съвет дал ли е съгласие канализацията да премине през общинските имоти? Къде е заустен новоизградения канал? Пресича ли канализацията електрически кабели на ЕВН? Канализацията отразена ли е в кадастъра? Защо специалистите от общинската администрация, отговарящи за тези обекти, не са извършили проверка на строежа по реда ЗУТ?

Ще ви осведомя само, че строителството е станало със знанието и одобрението на кмета – Мария Белчева, главния инженер – Тодор Лозанов и главния еколог – Илия Димов, като цел на тази група е било облагодетелстване.

Канализацията не е приета по законовия ред, вече е покрита, но органите на ДНСК много лесно ще я установят. И проверете само дали канализацията свързва бащиния имот на Белчева на ул. „Александър Стамболийски“ и всичко ще ви стане ясно. Останалото оставям на вас. Времето тече и сметка ще бъде потърсена. Скоро и по други инстанции!“

От разочарован жител на Куклен!

 

Още по темата

КЗК поряза община Куклен за нагласено класиране в поръчка

Хули и обиди на сесията в Куклен, пръскат 1,3 млн. лв. за външни услуги (ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...