Новини Пловдив Прес » Важно » Учител с блестяща характеристика спипан с дрога
Важно Образование Регион Съд и Прокуратура

Учител с блестяща характеристика спипан с дрога

Съдeбната палата в Плодвдив.

Ваня ДРАГАНОВА

Учител с блестяща характеристика от директора на училището, в което работи, беше спипан с дрога. 35-годишният мъж работи в Хисаря и бил засечен да продава наркотик на клиент.
В деня на претърсването на дома му изчезнал у свой приятел, но после се явил в Четвърто районно в Пловдив и дал показания.

Младият мъж има и предишна присъда за наркотици, по която вече е реабилитиран. Когато бил изправен пред Пловдивския окръжен съд по актуалния случай, бил пуснат на свобода срещу парична гаранция от 1000 лв., защото съставът е приел, че няма опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Следващата инстанция – Апелативният съд, обаче го задържа, защото предишното му осъждане – пак за дрога -сочи, че опасността мъжът отново да престъпи закона, е реална.

Версията на учителя е, че е зависим, но иска да попречи на учениците си да затънат в наркотиците. „Аз намерих смисъл на живота си едва преди 7 години, когато започнах работа като учител, и искам да съм до тези деца да им попреча да започнат. За мен беше твърде късно и никой не разбра, когато някой трябваше да ми каже. Майка ми е учителка и не можа да ми помогне“, казва учителят пред съда.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!