Quantcast
Новини Пловдив » България » Представят новата система за следене търговията с горива
България

Представят новата система за следене търговията с горива

Системата за видеонаблюдение на търговията с горива ще бъде демонстрирана в петък. Чрез камери държавата иска да следи пътя на дизела и бензина от танкерите буквално до резервоарите ни.

В момента всички сигнали за злоупотреби се събират на едно място – специален контрабанден център. Информацията идва от „Морската администрация“, „Граничната полиция“, ДАНС, данъчните и митниците.

Идеята е борбата с контрабандата при горивата да постигне резултати като при цигарите, където, според премиера, незаконната търговия е намаляла от 34 до под 5%

„В петък ще покажем изцяло онлайн наблюдението на всеки един процес от движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция – как се контролира от различните служби горивото“, обяви министър-председателят Бойко Борисов преди дни. Той е възложил всички сигнали да постъпват вече в т.нар. Контрабанден център.

Премиерът уточни, че в този център работят служители на ГДБОП, ДАНС, полицията, данъчните и митническите служби.

Бойко Борисов изтъкна, че гражданите също ще могат да подават сигнали и препоръки, за да може контрабандата с горива да бъде сведена до минимум. Той посочи, че в този център се осъществява непрекъснато 24-часово видеонаблюдение, което се съхранява на сървъри. По този начин, ако има съмнения или трябва да се направи проверка, всеки сигнал ще може да бъде изваден и проверен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...