Новини Пловдив Прес » Свят » Партия на Брекзита учредиха във Великобритания, подкрепи я Фараж
Свят

Партия на Брекзита учредиха във Великобритания, подкрепи я Фараж

Във Великобритания се появи нова политическа формация, наречена Партия на Брекзита (Brexit Party), съобщи Британската избирателна комисия, цитирана от Франс прес.

Партията се ползва с подкрепата на Найджъл Фараж, ревностен привърженик на раздяла без отстъпки с Европейския съюз и ключова фигура от кампанията за референдума за Брекзит през 2016 г.

Регистрацията на партията ще ѝ даде възможност да участва на избори в Обединеното кралство, и най-вече в тези за Европейски парламент през май, които може да се състоят и отвъд Ламанша, ако Брекзитът бъде отложен за след 29 март.

„Партията беше основана с пълната ми подкрепа и с намерение да участва на европейските избори на 23 май, ако дотогава Брекзитът не е станал факт“, обясни Фараж пред в. „Дейли телеграф“, уточнявайки, че в този случай той би участвал в изборите.

Фараж обясни, че партията е получила „стотици кандидатури“ от потенциални членове, както и сериозни обещания за финансиране. „Машината се движи“, добави той.

Говорител на избирателната комисия каза за АФП, че партията е регистрирана на 5 февруари и се оглавява от Катрин Блейклок, бивш ръководен кадър в еврофобската и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).

Пред „Телеграф“ тя каза, че очаква „хиляди“ членове на Консервативната партия „да дезертират“ от нея, за да се присъединят към нейната формация.

През декември миналата година Фараж напусна основаната и оглавявана от него близо 10 години ЮКИП, тъй като не била способна да изведе Великобритания до Брекзит.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!