Новини Пловдив Прес » Свят » Последиците от Брекзит: Испания наема 1700 нови служители, засилва контрола
Свят

Последиците от Брекзит: Испания наема 1700 нови служители, засилва контрола

Испанското правителство прие постановление за наемане на 1735 нови държавни служители за справяне с последиците от Brexit, особено в области като граничния и митническия контрол, предаде Ройтерс.

Социалистическото правителство иска повечето от тези служители да бъдат наети преди 29 март, независимо дали Великобритания постигне споразумение с Европейския съюз за напускането си.

„Администрацията понастоящем разполага с нужните средства да работи в рамката на отношенията след напускането на Великобритания, но ще трябва да увеличи капацитета си от чиновници в някои сектори“, посочи в изявление правителството, цитирано от БТА.

Властите смятат да назначат повече служители на летищата и пристанищата, и да засилят фитосанитарния контрол върху вноса и износа, а също да осигурят съдействие на около 300 000 британци, живеещи в Испания, в това число много пенсионери. Към тях трябва да се добавят и 33 000-те жители на Гибралтар, британска територия в най-южната част на Испания.

Гибралтарците, чиято икономика зависи от отворената граница с Испания, гласуваха масово на референдума за членството на Великобритания през 2016 г. за оставане в ЕС, но са принудени да излязат от блока.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!