Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Съкращенията в Tesla свиха повече от два пъти екипа по доставките
Автомобили Бизнес

Съкращенията в Tesla свиха повече от два пъти екипа по доставките

Когато миналия месец Tesla обяви втори кръг от съкращения на служители с цел свиване на разходите, едно ключово подразделение беше засегнато особено сериозно. Производителят на електромобили намали повече от два пъти броя на хората, работещи в звеното за доставки на колите до клиентите в Северна Америка, твърдят двама от съкратените, цитирани от Ройтерс.

Около 150 души от екип от 230 са били освободени през януари в звеното в Лас Вегас, което доставя десетки хиляди коли Model 3 на американските и канадските купувачи – знак, че компанията е очаквала темпът на доставките да спадне значително в краткосрочен план, пише investor.bg.

Съкращенията не са обявявани по-рано, а сега могат да подхранят опасенията на инвеститорите, че търсенето на Model 3 в САЩ се е свило, тъй като големите данъчни облекчения за потребителите са изтекли миналата година и колата остава прекалено скъпа за повечето хора.

Tesla по-рано заяви, че фокусът ѝ това тримесечие е върху доставките на коли на потребителите, които чакат в Китай и Европа.

“Няма достатъчно доставки”, твърди един от бившите служители. “Не се нуждаете от екип, защото няма много коли”.

Доставките на Model 3 бяха ключов приоритет за компанията през втората половина на 2018 г., докато Tesla се опитваше да снабди всички купувачи, възползващи се от 7500 долара данъчна отстъпка преди тя да се свие наполовина в края на годината.

Model 3 e особено важен за плановете на Tesla за рентабилност в дългосрочен план. Компанията има за цел да отчете печалба за всяко тримесечие тази година, на база на очакванията, че ще продаде повече Model 3 и ще продължи да свива разходите.

Tesla е отказала да коментира намаляването на броя служители в отдела по доставките. Компанията все още не е разкрила броя служителите по доставките, свързани с други локации.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...