Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Живко Мутафчиев с първа самостоятелна изложба в „Аспект“
Култура Пловдив

Живко Мутафчиев с първа самостоятелна изложба в „Аспект“

Художникът Живко Мутафчиев показва за пръв път самостоятелна изложба в галерия „Аспект“, макар и да присъства като автор от много години в общи живописни и графични изложби. След пауза от почти седем години пловдивчани ще имат възможност да се срещнат отново с неговото творчество.

Картините на Живко Мутафчиев носят силен заряд и собствен дух, стилът му е разпознаваем, характеризиращ се с експресивност, колорит и майсторски рисунък. Композициите му съчетават умело фигурално и абстрактно, пресъздавайки със замах сцени, излезли сякаш от филмова лента. Платната на Живко Мутафчиев носят една специфична фрагментарност и кинематографичен подход, героите му са уловени и запечатани в различни житейски ситуации, те са различни и пъстроцветни и като характер, и като емоция. Посланието на твореца е да запомняме моментите, които ни карат да се чувстваме живи, които ни подсещат колко прекрасен е животът и ни карат да мечтаем.

В изложбата в „Аспект“ Живко Мутафчиев представя тридесетина живописни платна, рисувани през последните няколко години. Откриването е на 13 февруари в 18 часа в салона на галерията, а изложбата може да бъде видяна в продължение на три седмици – до 5 март.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...