Новини Пловдив Прес » Важно » ВИДЕО Голям скандал пред Марица! Българи винят цигани, че са запалили завода за месо
Важно Войводиново Марица Пловдив Политика Регион

ВИДЕО Голям скандал пред Марица! Българи винят цигани, че са запалили завода за месо

Галина ГЕОРГИЕВА, ПловдивПрес

Голям скандал ескалира пред сградата на община „Марица“ днес преди срещата на помирението, която организира общинският кмет Димитър Иванов. На събранието управата събира всички страни от конфликта във Войводиново, за да намери изход от ситуацията и трайно решение на проблема с незаконните къщи на циганите в махалата. Димитър Иванов призова да се запази добрия тон, за да може наистина да се намери решение на проблема. Той покани представители и на ромските организации да влязат в залата.

Преди началото на срещата обаче преставители на българите заподозряха цигани, че стоят зад пожара в завода за месо снощи. Припомняме, че фабриката на „Унитемп“ изгоря напълно, след като огънят тръгна от цеха за обработка на месо.

Местните жители подозитат, че пожарът е запален от обитателите на циганската махала, за да се поднови ескалацията на напрежението, особено след съботния опит на част от обитателите да се върнат в незаконните си къщи. Циганите обаче категорично отрекоха да да са предизвикали инцидента снощи във фабриката за месо.

Стигна се до остри реплики и само наличието на полицейска охрана предотврати по-сериозни последствия.

17 жалби са подадени срещу заповедта на кмета на Марица, обяви той в началото насрещата Събрали сме се да намерим решение на казуса Войводиново. Тук са представители на областния управител, администрацията, полицията, местни жители, ромите.

Досега са съборени 18 незаконни постройки, българите настояват да бъдат изринати всички незаконни. „Това е решението на проблема, ние вече го намерихме, само трябва да го следваме“, коментират хората. Ромите обаче смятат, че имат право да узаконят домовете си, особено тези, които живеят от десетилетия там и имат адресни регистрации.

 

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!