Новини Пловдив Прес » Пловдив » ВМРО пита Тотев колко са незаконните постройки в Пловдив
Пловдив Политика

ВМРО пита Тотев колко са незаконните постройки в Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

Колко са незаконните постройки в трите пловдивски района – „Източен“,„Централен“ и „Северен“ и колко са влезлите в сила заповеди за премахването им. Тази информация ВМРО настоява да получи от кмета на Пловдив Иван Тотев.

„Искаме пловдивчани да знаят и колко пари са необходими за събарянето на тези постройки“, каза днес лидерът на градската организация Борислав Инчев.

Депутатът ВМРО Александър Сиди е подготвил питане до мининистъра на регионалното развитие и благоустройството и настоява да получи информация както за Пловдив, така и за цялата страна.

„Ще направим сериозен отпор по проблема в община Марица за връщането на циганите в незаконните постройки във Войводиново или за приоритетното им настаняване в Пловдив. Категорично сме против циганите да имат предимства. Тези хора трябва да бъдат регистрини на територията на община Пловдив по закон, трябва да подадат заявление за настаняване в такова жилище, има списък на чакащите и след като им дойде реда и тогава да бъдат настанени. Абсурдно е приоритетно да бъдат настанени, защото имали проблем“, категоричен е Сиди.

Той настоя да се знае кой финнасира адвокатите на циганите във Войводиново и с каква цел. „Ще поискаме официално в закон тези правозащитни организации да обявяват кой ги финнасира, защо, с каква цел“, допълни Сиди. Депутатът припомни, че преди дни вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каркачанов обяви Концепция за решаване на проблема с несоциализираните ромски групи.

Тя включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с престъпността, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и др.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!