Quantcast
Новини Пловдив » България » Догадки: Емилиян Гебрев отровен с Новичок, като Скрипал?
България Истории

Догадки: Емилиян Гебрев отровен с Новичок, като Скрипал?

Емилиян Гебрев

Има подозрения, че на наша територия също е използвано химическо оръжие – нервнопаралитичното вещество „Новичок“. През миналата година международното пространство се разтресе поради скандал за отравяне на бившия руски таен агент Сергей Скрипал именно с „Новичок“.

Русия тогава отрече обвиненията, но много страни помолиха дипломатите й да напуснат.

Световни медии съобщиха, че един от заподозрените извършители, агент на руското военно разузнаване, е бил в България по същото време, в което бизнесменът Емилиян Гебрев изпаднал в кома. Симптомите му били сходни с ефекта от „Новичок“.

„Целият случай със Скрипал лъха във всички области на непрофесионализъм. Толкова ли е паднало нивото на извършване и разкриване на едно действие? Така разузнаването проваля реномето на собствената си държава. Абсурдно е да се обвинява Путин за случая „Скрипал“. Трябва кукувица да му е изпила акъла, за да даде съгласие за тази мисия, едва седмица преди изборите, които той със сигурност ще спечели“, отбеляза бившият разузнавач ген. Тодор Бояджиев.

В студиото на „България сутрин“ той посочи, че всички разузнавания допускат понякога да не следват точни указания – последният случай в саудитското посолство с Хашоги е пример за това.

„Предстоят ни избори, предстои битка – всичко е позволено, за съжаление. Това че запазихме неутралитет в началото на случая „Скрипал“, е един от сполучливите ни външнополитически ходове“, изтъкна още ген. Бояджиев пред Bulgaria ON AIR.

Генерал Бояджиев: Добре че запазихме неутралитет по случая "Скрипал".
Генерал Бояджиев: Добре че запазихме неутралитет по случая „Скрипал“. КАДЪР: Bulgaria ON AIR

Премиерът Бойко Борисов днес се среща с британския посланик Ема Хопкинс. Срещата е от спешен порядък. На нея ще бъде обсъдена информацията, че един от замесените в случая „Скрипал“ е бил в България по времето, когато е бил отровен бизнесменът Емилиян Гебрев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...