Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Microsoft: Не използвайте Internet Explorer, несигурен и стар е
Свят Технологии

Microsoft: Не използвайте Internet Explorer, несигурен и стар е

Microsoft съветва всички да спрат да използват морално и технологично остарелия браузър Internet Explorer. В съобщение на блога на компанията нейният старши архитект по киберсигурност Крис Джаксън заяви, че продължаването на използването на IE натоварва компаниите с тонове „технологичен дълг“ и съветва да се премине към някой от модерните браузъри.

Той обяснява, че чрез използването на IE организациите създават допълнителни разходи по веригата чрез избора на най-лесното решение в момента вместо подход, който да е по-изгоден в по-дългосрочен план.

Софтуерната компания се опита да ограничи технологичния дълг при използването на браузъра чрез въвеждане на Enterprise Mode през 2014 г. Този режим на работа позволява на сайтовете да се визуализират така, както при предишни версии на IE, за да се избегнат проблеми със съответствието със стари интернет приложения.

През 2016 г. Microsoft спря поддръжката за IE версии 8, 9 и 10, като все още се грижи за последната, 11-а, която е вградена в Windows 10. Но през 2015 г. компанията лансира браузъра Edge, който е настроен по подразбиране за достъп до интернет в Windows.

Припомняме, че в момента пълната функционалност на българския Търговски регистър могат да бъдат използвани само с Internet Explorer. Старата технология, внедрена от Агенцията по вписванията преди много години и липсата на актуализация на технологията, задължава потребителите да използват стария и несигурен браузър Internet Explorer.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...