Новини от Пловдив » Пловдив » ВМРО скочи: Подготвят 1,6 млн. лв. предизборен подарък за циганите в Пловдив
Пловдив Политика

ВМРО скочи: Подготвят 1,6 млн. лв. предизборен подарък за циганите в Пловдив

Опрощаването на 1,6 млн. лв. дългове в „Столипиново“ и „Шекер махала“ от Община Пловдив е предизборен популизъм! Категорично сме против. Това е двоен стандарт спрямо останалите български граждани, които са наематели на общински жилища.

Това се казва в позиция на ВМРО – Пловдив във връзка с появили се публикации в медиите, че Общината има намерение да опрости дълговете на наемателите на общински жилища в циганските махали. Подобно предложение особено в година, в която предстоят избори, изключително прилича на опит някой да си купи одобрение или симпатии.

Пред законите всички български граждани следва да бъдат равни и еднакво да се ползват от предоставените права, но също така и да бъдат съвестни изпълнители на определени задължения. Толерирането на циганския етнос не е нито здравословно, нито е морално, а на първо място е и дискриминационно спрямо всички останали граждани на Р България.

Настояваме вместо общинската администрация да вдига ръце, да се заеме с решаването на този тип проблеми и да работи активно не само за събирането на натрупаните задължения, но и да не позволява тяхното увеличаване нито като сума, нито като нови задължени лица.

Крайно време е живущите в тези апартаменти не просто да си плащат наемите, но да го правят и в срок, защото само по този начин ще има равнопоставеност. Ако откажат да изплатят дълговете си и да станат редовни наематели на общинска собственост, то нека законът да бъде приложен в неговата пълнота. Много неправителствени правозащитни организации сигурно отново ще скочат, че няма как да се искат тези пари от социално слаби хора. Не, има как! Да започнат да работят, а не да вегетират и да задръстват социалната система на страната.

Ние, Патриотите от ВМРО – Пловдив, сме категорични, че Общината трябва незабавно да задейства процедурите, предвидени в законодателството. Ето за такива случаи и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов направи предложение за въвеждането на допълнителни санкции като труд в полза на обществото, спирането на помощите и т.н. при определен отказ от изпълнение на граждански задължения. Едва ли общинските власти биха опростили дълговете на младо образовано семейство, което работи честно, плаща данъци, но просто доходите не са му достигнали да си плати наема. Стига с тези двойни стандарти и привилегии за точно определени групи, се казва в позицията на воеводите.

Пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди миналата седмица внесе писмо в Областна управа – Пловдив, в което се настоява „институциите да не се поддават на натиск относно опита на псевдозащитници да пречупят местната власт и да настанят приоритетно циганите от бившата махала в село Войводиново в общински жилища на територията на Пловдив“.

„Този популистки предизборен ход на Община Пловдив е поредното доказателство и за това, че предложената Концепция за справяне с маригинализираните маси от г-н Каракачанов е наложителна. 28 години циганите бяха отглеждани от държавата и подучвани от разни НПО-та, че могат да не плащат, но за сметка на това да използват по всякакъв начин обществения ресурс. Ние, Патриотите от ВМРО – Пловдив, сме категорично против“, заявяват от партията.

За справяне с конкретния проблем с натрупани дългове в града ВМРО ще инициира и предложение да се стартира процедура за продажба на подобни жилища в махалите на лица, които не са некоректни платци към Общината. При закупуването, обаче, трябва да бъдат платени всички местни данъци, такса битови отпадъци, наеми и лихви. За онези, които са длъжници, да бъде спазена буквата на закона и да бъдат принудени да напуснат жилищата незабавно. За да си върне парите Общината, да се използват сега действащите законодателни норми и общински разпоредби и да бъдат спрени всякакви държавни и общински плащания към лицата, за да може Община Пловдив да започне възстановяване на парите, които ѝ се дължат.

Припомняме, че в списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства. Немислимо е за тяхна сметка да бъдат привилегировани отделни социални и етнически групи при това в продължение на години, категорични са от ВМРО.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...