Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Котката на Карл Лагерфелд наследява несметното му богатство
Свят Суматоха

Котката на Карл Лагерфелд наследява несметното му богатство

Изумително е колко странни са понякога богаташите, които не си знаят парите. Доказателство за това е сензационната новина, че котката на модния дизайнер Карл Лагерфелд може да се окаже наследник на състоянието му. Легендарният моден дизайнер почина вчера на 85 години от рак на панкреаса и догадките стартираха моментално.

Лагерфелд многократно е твърдял в изявления, че именно котката му ще се облажи от средствата му,  съобщава френското издание на Le Figaro. Лагерфелд се сдобил с бирманската котка на име Шупет през 2011 година.  Той бил много привързан към нея и дори искал пепелта му да бъде разпръсната заедно с пепелта на майка му и котката, ако тя почине преди това.

Шупет има собствена банкова сметка, тя е героиня на популярен Instagram профил (159 хиляди абонати) и в Twitter (50 хиляди). Котката „заработва“ от реклами милиони евро, отбелязва вестникът. Лагерфелд не се разделял с котката и за минута и дори публикувал книга, посветена на любимката му с четири лапи.

Във Франция обаче животните не могат да наследяват, тъй като те не са нито физически, нито юридически лица. Това е възможно в Германия, в родината на Лагерфелд (роден е в пристанищния град Хамбург), но и в този случай е необходимо да се вземат предвид законите на страната на пребиваване на дизайнера, т.е. Франция. Съществуват алтернативни варианти: например, да се остави състоянието на фонд или асоциацията, които могат да се грижат за котката или на доверен човек.

Френското издание отбелязва, че дизайнерът е помислил за това: през 2015 г. той каза в интервю: „Тя има своето състояние и е наследница, ако нещо се случи с мен, човекът, който се грижи за Шупет, няма да има нужда от нищо.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...