Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Министър Порожанов открива „Агра“ и „Винария“
Бизнес Пловдив

Министър Порожанов открива „Агра“ и „Винария“

Министърът на земеделието Румен Порожанов ще открие 28-ото издание на международната селскостопанска изложба  „Агра“ в Пловдив, както и изложенията „Винария“ и „Фудтех“, които стартират днес в панаира.

На „Агра“ ще бъдат представени 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите.

Пълна гама продукти от сибирска чага – чай, течен и сух екстракт, които са новост в европейски мащаб, ще покаже изложението на хранителната индустрия „Фудтех”. Гъбата „Чага“ е одобрена в Русия като препарат срещу рак, помага  при гастрит, язва и колит. Научни изследвания подкрепят тезата за лечебните свойства на гъбата, която в Япония наричат „диаманта на гората“

Сред иновациите на изложбата за лозарство и винарство „Винария” е комбинирана наливна инсталация за вино и бира, кегове за вино за еднократна употреба, бутилиране на вино в алуминиеви кен опаковки.

Общо 68 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра”, „Винария” и „Фудтех”. Повече от 30 събития включва съпътстващата програма. Изложенията  ще  бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

Билетът струва 7 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 4 лева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...