Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Третият пол влезе тайно в клас чрез електронна анкета на ЕК
България Образование

Третият пол влезе тайно в клас чрез електронна анкета на ЕК

Третият пол влиза в клас чрез електронна анкета на Европейската комисия, която оценява дигиталните умения на ученици и учители у нас.

Когато свършат с отговорите, те трябва да дадат информация за себе си. Децата имат няколко опции: „момиче“, „момче“, „друго“, или „предпочитам да не казвам“. Същият избор имат и преподавателите, пише в. „Телеграф“.

Програмата SELFIE (самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии) стартира у нас в края на миналата година и се очаква да обхване над 200 школа в цялата страна. В анкетата въпросите са групирани в 6 тематични области.

Сред тях има много запитвания относно достъпа до интернет в училищата. Също така учениците отговарят и за обучението, оценяването и материалната база. Повечето училища още не са стартирали попълването на въпросниците, защото директори искат да променят част от тях.

„В информацията за попълващия бих премахнала опцията „друго“ в графата за пола“, призна Надежда Николчева, директор на столичното 31 СУЧЕМ. „Мисля, че е объркващо, би предизвикало иронично отношение към половата принадлежност“, каза още тя.

Освен това директорката смята, че въпросът за пола няма нищо общо с дигитализацията. Надежда Николчева ще остави възможността на учениците да не споделят пола си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...