Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Мадуро прати войски на границата с Колумбия
Свят

Мадуро прати войски на границата с Колумбия

venecuela, plovdiv-press.bg

Военните сили на Венецуела са получили заповед да разположат войски по границата с Колумбия. Новината съобщи в своя профил в Twitter командването на въоръжените сили на страната. „В изпълнение на инструкциите на главнокомандващия Николас Мадуро нашият командир Ремихьо Себальос заповяда на въоръжените сили да се разположат по границата между Венецуела и Колумбия, за да защитят мира и сигурността на народа посредством затваряне на границата” се казва още в съобщението.

Днес на границата с Колумбия трябва да пристигнат камиони с хуманитарна помощ, основно от САЩ. Правителството на Мадуро не възнамерява да допусне помощта да влезе в страната и вече затвори границата с Бразилия и тази си малките Антилски острови.

Венецуелската опозиция настоява помощта да бъде допусната на територията на страната, но Мадуро категорично отказва да я приеме. По думите му американската помощ се е превърнала във „фалшиво шоу” на фона на това, че Вашингтон блокира активите на държавната петролна компания PDVSA и заради сделки с нея, като по този начин лиши Венецуела от над 10 млрд. USD.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...